Velkommen til tre fantastiske år på Tornbjerg Gymnasium

 

velkommen1

Lige nu står du over for en vigtig beslutning om, hvilken slags ungdomsuddannelse der passer bedst til dig, og hvor du skal tage din uddannelse. Vi vil her sætte nogle ord på, hvad det betyder for dig at vælge en STX-uddannelse, og hvad det vil sige at være elev på netop vores gymnasium: Tornbjerg Gymnasium. Du kan læse mere her, og du kan få svar på alle dine spørgsmål til vores informationsmøde for nye elever – se datoen på forsiden af hjemmesiden.

 

Livet på Tornbjerg: Et fællesskab uden lige

livpaatg1Der går uendeligt mange tanker igennem ens hoved, før man skal beslutte sig endeligt for et gymnasium. Det er et valg, som man skal træffe på egen hånd – ens første spring ud i det mere seriøse ungdomsliv. Der er tusindvis af ting, som skal tages i betragtning og overvejes grundigt. Der skal tages stilling til transport, ønsker om videregående uddannelse, valg af sprog og kunstnerisk fag, ja det er en stor beslutning at skulle tage. Du kan her læse elevrådets velkomst og gode råd til nye elever.

 

Engelsksprogede studieretninger

Som noget nyt tilbyder Tornbjerg Gymnasium de første engelsksprogede STX-studieretninger i Odense. Du kan vælge mellem den samfundsvidenskabelige studieretning ”Tornbjerg International” og den naturvidenskabelige studieretning ”Tornbjerg Science”. Begge studieretninger er til dig, der elsker engelsk og er frisk på at følge undervisning på engelsk i de centrale fag i studieretningen. Du kan læse mere om Tornbjerg International her og Tornbjerg Science her.

 

 

Tornbjerg Gymnasium – internationale aktiviteter i særklasse

international1På Tornbjerg Gymnasium gør vi meget for at invitere verden indenfor i undervisningen og i skolens sociale liv. Som elev på Tornbjerg har du rig mulighed for at udfordre dig selv sprogligt og udvide din kulturelle horisont, når du deltager i vores internationale aktiviteter, som du kan læse mere om her.

 

 

 

Naturvidenskab – hvis du vil udvikle verden, er du nødt til at forstå den

natuvidtg1

Hvordan virker robotter? Kan vi mennesker mindske den globale opvarmning? Og hvorfor er det så vigtigt at få motion?

Spørgsmål som disse og mange andre kan du besvare med naturvidenskab. Naturvidenskab er grundlaget for verden, som du kender den i dag: Elektrisk lys, medicin, computerspil og biler… for bare at nævne nogle få ting. Måske er det dig, der er med til at udvikle verden, som den ser ud i morgen? Læs mere om naturvidenskab på Tornbjerg her.

 

Sprog – hvis du vil påvirke verden, skal verden kunne forstå dig

sprogtg1

Hvordan hænger serier som ”Breaking Bad”og ”House of Cards” sammen med Shakespeares teaterstykker? Hvordan skal man starte et brev, hvis man skriver til en tysker? Må man sige ”du” til en franskmand? Hvorfor vil Catalonien løsrive sig fra Spanien? Og hvorfor bruger McDonald’s et slogan som ”I’m lovin’ it”, der faktisk slet ikke er korrekt engelsk?

Disse spørgsmål kan vi besvare, når vi arbejder med kommunikation, kultur og litteratur i de sproglige fag. Du kan læse mere om sprog på Tornbjerg her.

 

Samfundsvidenskab – hvis du vil ændre verden, er du nødt til at forstå den

samftg1

Hvordan bliver man præsident i USA? Hvorfor melder nogen sig til Paradise Hotel? Og hvordan kan det være, at folk bliver ved med at begå kriminalitet, når de allerede har været i fængsel én gang? 

Spørgsmål som disse kan man besvare, hvis man arbejder samfundsvidenskabeligt. I de samfundsvidenskabelige fag arbejder vi med menneskeskabte fællesskaber. Sådan et fællesskab kan være en modeblog på nettet, beboerne i højhusene i en ghetto eller politikerne i det danske folketing. Du kan læse mere om samfundsvidenskab på Tornbjerg her.

 

Kunstneriske fag – musik på Tornbjerg, et MUST

must1Hvordan skriver man et hit? Hvad er forskellen på East Coast og West Coast-hip hop? Og hvorfor betragtes Mozart stadig som et musikalsk geni? 

Musik på Tornbjerg (MUST) er et tilbud til dig, som ikke kan lade være med at opsøge de kunstneriske sider af gymnasiet.  I det daglige arbejder vi med at synge og spille sammen med andre – i vores musiklokaler, der er blandt de bedste på Fyn. Med en musikstudieretning vil du hele tiden udvikle dine musikalske færdigheder. Du bliver bedre praktisk, mens du også lærer musikteori og musikhistorie. Du kan læse mere om musik på Tornbjerg her.

 

Tornbjerg Elite – Eliteidræt + Studentereksamen

eliteidraet1Tornbjerg Elite er en ordning for dig, som dyrker eliteidræt. Vi har elever fra hele Fyn, der bor eller træner i Odense. Tornbjerg Elite-elever går efter muligheden for at dyrke sport på højest mulige niveau, samtidig med at de får en STX-uddannelse. På Tornbjerg Elite kan man gøre begge dele! Kom til informationsmøde om Tornbjerg Elite – se datoen på forsiden af hjemmesiden. Du kan læse mere om ordningen på dette link eller i folderen her.

 

 

Sådan bliver du optaget på Tornbjerg Gymnasium

IMG_8990Du søger ind på Tornbjerg Gymnasium via www.optagelse.dk.

Der finder du og udfylder ansøgningsskemaet vedr. optagelse på elektronisk form.

Hvis du ønsker at gå på Tornbjerg Gymnasium, skal du, inden du udfylder din ansøgning, have besluttet dig for

  • hvilket af sprogene tysk, fransk eller spansk, du ønsker som 2. fremmedsprog
  • hvilket af fagene billedkunst, musik eller dramatik, du ønsker som kunstnerisk fag

Din ansøgning om optagelse i gymnasiet skal være udfyldt og afleveret elektronisk senest 1. marts, men der kan være en tidligere frist på din skole.

Ansøgere, der ikke pt. går i skole eller på efterskole, skal sende ansøgningen inden 15. marts.

Du kan få hjælp til din ansøgning af din vejleder fra Ungdommens Uddannelsesvejledning.

 

Vigtige datoer

MARTS: Vi modtager din ansøgning
APRIL: Evt. optagelsesprøver
MAJ: Du får besked om, hvilken skole du vil blive optaget på.
AUGUST: Du møder på Tornbjerg Gymnasium

 

Se hvilke studieretninger vi udbyder her.