Studieretninger

Studieretninger på Tornbjerg Gymnasium

Når du er optaget på gymnasiet i 1g i august 2017, skal du i slutningen af de tre måneders grundforløb vælge en studieretning.

En studieretning består af 2-3 studieretningsfag, et antal obligatoriske fag, der er fælles for alle studieretninger – og så er der nogle valgfag.

Hver studieretning tilhører et “fakultet”, som fortæller hvilket fag der toner studieretningen. De fire fakulteter er illustreret på figuren.

Studieretninger-grafik-stor

Hvad kan studieretningen bruges til?

Brug ADGANGSKORTET til at få overblik over de mange videregående uddannelser dit valg af studieretning og valgfag åbner dørene til.
”Denne version af Adgangskortet er ikke tilpasset ændringerne i den nye gymnasiereform og kan derfor kun bruges som en illustration af sammenhængen mellem dit valg af fag-pakke/studieretning og valgfag og dine fremtidige muligheder for valg af videregående uddannelse. Det nye Adgangskort forventes lanceret d. 2. oktober 2017 og kan findes på ug.dk herefter.”

Studieretninger 2017

Vigtigt brug Chrome, Edge eller Safari til brug af studieretningsprogrammet, som du bruger til at undersøge dine fag muligheder

 

Naturvidenskabelige studieretninger

Matematik (A), Fysik (A), Kemi (B)

Se dine valgmuligheder i programmet her: Natvid MAFY(A)Ke 1.0. Der kan være fag, som ikke oprettes på grund af manglende tilslutning og der kan være skemamæssige blokeringer.

Læs  her om de uddannelser den giver adgang til

Matematik (A), Fysik (B), Kemi (B)

Se dine valgmuligheder i programmet her: Natvid MAFy(B)Ke 1.0. Der kan være fag, som ikke oprettes på grund af manglende tilslutning og der kan være skemamæssige blokeringer.

Læs her om de uddannelser den giver adgang til

Matematik(A), Bioteknologi (A), Fysik (B)

Se dine valgmuligheder i programmet her: Natvid MABTFy 1.0b. Der kan være fag, som ikke oprettes på grund af manglende tilslutning og der kan være skemamæssige blokeringer.

Læs her om de uddannelser den giver adgang til

Biologi (A), Kemi (B)

Se dine valgmuligheder i programmet her: Natvid BIKe 1.0. Der kan være fag, som ikke oprettes på grund af manglende tilslutning og der kan være skemamæssige blokeringer.

Læs mere her om de uddannelser den giver adgang til


Samfundsvidenskabelige studieretninger

Engelsk (A), Samfundsfag (A)

Se dine valgmuligheder i programmet her: Samfvid SAEN 1.0b. Der kan være fag, som ikke oprettes på grund af manglende tilslutning og der kan være skemamæssige blokeringer.

Læs mere her om de uddannelser den giver adgang til

Vær særlig opmærksom på muligheden  Tornbjerg International, som er er det nye tilbud med studieretningen Engelsk A, Samfundsfag A delvist undervist på engelsk.

Læs mere om “Tornbjerg International” her

Samfundsfag (A), Matematik (A)

Se dine valgmuligheder i programmet her: Samfvid SAMA 1.0b. Der kan være fag, som ikke oprettes på grund af manglende tilslutning og der kan være skemamæssige blokeringer.

Læs mere her om de uddannelser den giver adgang til


Sproglige studieretninger

Engelsk (A), Spansk begyndersprog (A), Tysk fortsættersprog (B)

Se dine valgmuligheder i programmet her: Sprog EN(SP,FR)Ty 1.0. Der kan være fag, som ikke oprettes på grund af manglende tilslutning og der kan være skemamæssige blokeringer.

Læs mere her om de uddannelser den giver adgang til

Engelsk (A), Fransk begyndersprog (A), Tysk fortsættersprog (B)

Se dine valgmuligheder i programmet her: Sprog EN(SP,FR)Ty 1.0. Der kan være fag, som ikke oprettes på grund af manglende tilslutning og der kan være skemamæssige blokeringer.

Læs mere her om de uddannelser den giver adgang til

Engelsk (A), Tysk fortsættersprog (A), Samfundsfag (B)

Se dine valgmuligheder i programmet her: Sprog ENTYSa 1.0[1]. Der kan være fag, som ikke oprettes på grund af manglende tilslutning og der kan være skemamæssige blokeringer.

Læs mere her om de uddannelser den giver adgang til


Kunstnerisk studieretning

Musik (A), Engelsk (A)

Se dine valgmuligheder i programmet her: Kunst MUEN 1.0. Der kan være fag, som ikke oprettes på grund af manglende tilslutning og der kan være skemamæssige blokeringer.

Læs mere her om de uddannelser den giver adgang tilTil redaktøren om redundans: Kopi af denne side findes på http://www.tornbjerg-gym.dk/ny-elev/brobygger2/studieretninger2 og http://www.tornbjerg-gym.dk/ny-elev/studieretninger/studieretninger-2017/