Velkommen til tre fantastiske år på Tornbjerg Gymnasium
velkommen1

Lige nu står du over for en vigtig beslutning om, hvilken slags
ungdomsuddannelse der passer bedst til dig, og hvor du skal tage din uddannelse. Vi vil her sætte nogle ord på, hvad det betyder for dig at vælge en STX-uddannelse, og hvad det vil sige at være elev på netop vores gymnasium: Tornbjerg Gymnasium. Du kan læse mere her.

 

Livet på Tornbjerg: Et fællesskab uden lige

Der går uendeligt mange tanker igennem ens hoved, før man skal beslutte sig

livpaatg1

endeligt for et gymnasium. Det er et valg, som man skal træffe på egen hånd – ens første spring ud i det mere seriøse ungdomsliv. Der er tusindvis af ting, som skal tages i betragtning og overvejes grundigt. Der skal tages stilling til transport, videregående uddannelse, studieretningsfag, 1., 2. og 3. prioritet, ja det er en stor beslutning at skulle tage.
Du kan her læse elevrådets velkomst og gode råd til nye elever

 

Tornbjerg International – den første engelsksprogede stx-studieretning i Odense

Som noget nyt kan du på Tornbjerg Gymnasium vælge en engelsksproget studieretning.

Tornbjerg International er et tilbud til dig, der elsker engelsk og er frisk på at have 6 af dine fag på engelsk, nemlig engelsk, samfundsfag, matematik, historie, religion og oldtidskundskab.

Tornbjerg International gør dig klar til at indtage verden: Du kommer på studieture til fx New York, London eller Bruxelles i 2. og 3. G, og du bliver godt rustet til internationale studier herhjemme eller i udlandet, hvor undervisningen og materialerne tit er på engelsk. Du kan læse mere om Tornbjerg International her.

 

Tornbjerg Gymnasium – internationale aktiviteter i særklasse

På Tornbjerg Gymnasium gør vi meget for at invitere verden indenfor i undervisningen og i skolens sociale liv.international1

Som elev på Tornbjerg har du rig mulighed for at udfordre dig selv sprogligt og udvide din kulturelle horisont, når du deltager i vores internationale aktiviteter, som du kan læse mere om her.

 

Naturvidenskab – hvis du vil udvikle verden, er du nødt til at forstå den

Hvordan virker robotter? Kan vi mennesker mindske den globale opvarmning?  Og hvorfor er det så vigtigt at få motion?natuvidtg1

 

Spørgsmål som disse og mange andre kan du besvare med naturvidenskaben. Naturvidenskaben er grundlaget for verden, som du kender den i dag: elektrisk lys, gulvvarme, computerspil og biler… for bare at nævne nogle få ting. Måske er det dig, der er med til at udvikle verden, som den ser ud i morgen?
Læs mere om naturvidenskab på Tornbjerg her.

 

Sprog – hvis du vil påvirke verden, skal verden kunne forstå dig

Hvordan hænger serien ”Breaking Bad” sammen med Shakespeare sprogtg1teaterstykker? Hvordan skal man starte et brev, hvis man skriver til en tysker? Og hvorfor bruger McDonald’s et slogan som ”I’m lovin’ it”, der faktisk slet ikke er korrekt engelsk?

Disse spørgsmål kan vi besvare, når vi arbejder med sprog, kultur og kunst i de sproglige fag. På Tornbjerg får du engelsk og 2. fremmedsprog (tysk, fransk eller spansk) i alle studieretninger. Når du arbejder med sprog, bliver du klogere på mennesker, kulturer og kommunikation. Du får udvidet din horisont, så du er rustet til at leve i en globaliseret verden, selv om du kommer fra et lille land.
Du kan læse mere om sprog på Tornbjerg her

 

Samfundsvidenskab – hvis du vil ændre verden, er du nødt til at forstå den

samftg1Hvordan bliver man præsident i USA? Hvorfor melder nogen sig til Paradise Hotel? Og hvordan kan det være, at folk bliver ved med at begå kriminalitet, når de allerede har været i fængsel én gang? 

Spørgsmål som disse kan man kun besvare, hvis man arbejder samfundsvidenskabeligt. I de samfundsvidenskabelige fag arbejder vi med menneskeskabte fællesskaber. Sådan et fællesskab kan være en modeblog på nettet, beboerne i højhusene i en ghetto eller politikerne i det danske folketing. Du kan læse mere om samfundsvidenskab på Tornbjerg her.

 

Musik på Tornbjerg – et MUST

must1Hvad er forskellen på East Coast og West Coast-hip hop? Og hvorfor betragtes Mozart stadig som et musikalsk geni? 

Musik på Tornbjerg (MUST) er et tilbud for dig, som ikke kan lade være med at opsøge de kunstneriske sider af gymnasiet.  I det daglige arbejder vi med at synge og spille sammen med andre – i vores musiklokaler, der er blandt de bedste på Fyn. Med en musikstudieretning vil du hele tiden udvikle dine musikalske færdigheder. Du bliver bedre praktisk, mens du også lærer musikteori og musikhistorie.
Du kan læse mere om musik på Tornbjerg her

 

Tornbjerg Elite – Eliteidræt + Studentereksamen

eliteidraet1Tornbjerg Elite er en ordning for dig, som dyrker eliteidræt. Vi har elever fra hele Fyn, der bor eller træner i Odense, som går efter muligheden for at dyrke sport på højest mulige niveau, samtidig med at de får en STX-uddannelse. På Tornbjerg Elite kan man gøre begge dele! Du kan læse mere om ordningen her

 

Sådan bliver du optaget på Tornbjerg Gymnasium

 

Du er kun et klik fra at vide hvordan → Klik herIMG_8990

 

 

 

 

Se hvilke studieretninger vi udbyder her